Ekolojik kutuda neler var

Haftalık ekolojik kutunun içeriği mevsimsel ve tazedir. Birkaç çeşit sebze, meyve ve salata grubundan oluşan kutular, taze gıdalarda çeşidin fazla olmadığı haftalarda bakliyat ve kuru ürünlerle zenginleştirilir. Kutumuzun ağırlığı aşağı yukarı 7-10 kilodur.

Doğadolu ekolojik kutudaki ürünlerimiz organik sertifikalıdır, doğa dostu tarım ve permakültür yöntemleriyle yetiştirilir.

Mart başı 2018

Mayıs ayında kabak, patlıcan, biber, enginar, taze sarımsak ve köy domatesi gönderiliyor. Meyveler arasında portakal, kiraz, erik, kayısı, yeni dünya ve tarla çilekleri var.

 

Doğadolu’da taze gıdaların hepsi kese kağıtlarına konularak kutulara yerleştirilir. Bu şekilde plastik kullanımından uzaklaşıp temiz bir çevre için doğa dostu ambalaja dönüyoruz. Kese kağıtlar gıdalarınızın uzun süre taze kalmasını, daha sağlıklı muhafaza edilmesini sağlar. Ayrıca kese kağıtlarınızı hemen atmayıp yeniden kullanarak çevreye daha duyarlı davranabilirsiniz. Herkes yapabileceği katkıyla büyük sonuçlar yaratabilir, böylece gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakabiliriz.

Soğuk sıkım zeytinyağı

Bazı kuru gıdalarda ve özellikle cam kavanozların içinde bulunan pekmez ve zeytinyağı gibi akan ürünlerde koruma amacıyla plastik kullanmak zorunda kalıyoruz fakat onları da tekrar kullanarak geri dönüştürmeye dikkat ediyoruz. Hedefimiz ilerde sıfır plastik kullanımı!